Web Analytics
Skip to content

5 tips för bättre kryptoinvesteringar

Kryptomarknaden har lett människor till både förmögenhet och enorma förluster. De digitala valutornas volatilitet och osäkerhet kan få även de mest erfarna investerarna att tvivla på sina förmågor och oroa sig för marknaden.

Så vad ska du göra? Här är 5 tips för kryptoinvesteringar som kan hjälpa dig ta de bästa besluten och (förhoppningsvis) tjäna på dina investeringar.

1.    Investera inte mer än du har råd att förlora

Det finns en gyllene regel för kryptoinvesteringar, och investeringar rent allmänt, som du alltid bör ha i åtanke: investera aldrig pengar som du inte har råd att förlora. Detta är inte det samma som att du kommer förlora pengar bara för du investerar. Det handlar snarare om att använda sitt sunda förnuft gällande investeringar.

Alla sorters investeringar, inte minst när det gäller att köpa och sälja kryptovalutor, innebär risker. Har du inte en tillräckligt stabil ekonomi för att gå med minus på grund av dina investeringar, ja då ska du nog inte investera just nu heller.

2.    Diversifiera din investeringsportfölj

Ett av de enklaste sätten att minska risken och, i vissa fall, bidra till att förbättra avkastningen är att diversifiera din investeringsportfölj. Tanken bakom diversifiering är att sprida sina investeringar på olika tillgångar, kryptovalutor i detta fall, för att utjämna förluster om marknaden nu skulle falla.

Det är värt att notera att även om diversifiering syftar till att sprida och därmed minska riskerna, har den också potentialen att minska avkastningen på investeringar.

3.    Tänk långsiktigt

Priserna på kryptovalutor kan stiga och falla ganska dramatiskt från en dag till en annan, det vill säga att de har en hög volatilitet. Därför luras många nybörjare ofta till panikförsäljning så fort priserna är låga.

Ingenting tyder på att kryptovalutor kommer försvinna, åtminstone inte inom de kommande 10 åren. Därför finns det heller ingenting som säger att du inte ska investera på lång sikt. Att investera dina pengar på marknaden i månaden eller år åt gången kommer högst sannolikt ge dig de bästa belöningarna.

4.    Ge dig på Copy Trading

Copy Trading är en typ av investeringar där du automatiskt kopierar en professionell investerares strategier. Det är ett effektivt sätt att investera i kryptovaluta utan att själv behöva analysera marknaden. Du kan dock naturligtvis inte förutsäga framtida prisrörelser av kryptovalutor, så detta kan även leda till förluster. Därför bör du ställa in förlustgränser om du bestämmer dig för att ge dig på Copy Trading.

5.    Sätt dig in i “varma” och “kalla” plånböcker

Kryptovalutor kan antingen lagras via en offline “kall” plånbok eller en online “varm” plånbok. Eftersom varma plånböcker är lättare att komma åt är de ett mer önskvärt alternativ för nybörjarinvesterare. Men trots det faktum att de är bekväma bör man vara uppmärksam på att dessa är mer utsatta för hackers.

Därför är det bäst att lagra kryptovaluta du planerar att spara länge i en kall plånbok, och bara ha en liten mängd som du ska använda dagligen i en varm plånbok. Att sätta sig in i de olika plånböckerna är en nödvändighet för att förbättra dina kryptoinvesteringar.